Web Sitelerinde Direniş Var! #direnweb

#direnweb #direngeziparkı

– Birden sokağın başından maskeli, baretli, elinde poşetle bir genç belirdi ve çok samimi bir sesle “arkadaşlar kola isteyen var mı?” diye bağırdı.

Hayatında hiçbir eyleme katılmamış, 80’lerde genç olan amcaların “ah biz zamanında şöyle eylemciydik, böyle hakkımızı arardık, şimdiki nesil bilgisayar başından kalkmıyor” dedikleri apolitik çocuklardı onlar.

isyan-hatırası

– Merak etme anne arkalardayız zaten.

Attıkları slogandan, yazdıkları duvar yazılarına masum oldukları o kadar belliydi ki. İşi mizah olan insanları bile kıskandıracak kadar yaratıcı ve espriliydiler.

GTA'da polis döven nesile sataştın!

– GTA’da Polis döven nesile sataştın!

Bu yazılar ve sloganlar bile oradakilerin herhangi bir siyasi görüş, aşırı uç ya da marjinal gruba hizmet etmediğini kanıtlayabilir. Hiçbir ideolojik fikir ve slogan yoktu.

az-laf-çok-seks

– Polis kardeş gerçekten gözlerimizi yaşartıyorsunuz.

Eli kalem tutanlar bu olaylar ile ilgili birçok şey çizdi, yazdı ve paylaştı. Fotoğrafların ve videoların yayınlandığı birçok site açıldı. Kısacası herkes elinden geleni yaptı ve yapmaya devam ediyor…

batman

Benim de bir fikrim var! #direnweb

Bu direnişin kahramanlarının ölümsüz olması için bir script yazdım. Yeni kahramanlar eklendikçe güncellenecek bir script. Kişisel sitesi olan, blog yazan, forum sahibi olan vb. bir siteye sahip herkes için internet ortamından bu direnişe destek verme çağrısı yapıyorum. Şuradan alıp sitenize ekleyeceğiniz kod ile direnişe destek verebilirsiniz. Tek yapmanız gereken 2 satır kodu kopyalayıp sitenizin head ve body kısımlarına yapıştırmanız.

PaylaşShare on Facebook0Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Bir Cevap Yazın